среда, 25. септембар 2013.



Њему се баш не иде на параду...(2)

Ивица Дачић: Хомосексуализам није нормалан, још нема безбедносне процене за "Параду поноса"

 

 Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да не може да прихвати да је хомосексуализам нормалан, "зато што то није природно, и ако није природно, ако је то мањина и изузетак, онда и они морају да воде рачуна да не вређају осећаје већине".


- Прошле године направили су изложбу где су Исуса Христа представили као хомосексуалца. И очекују да их неко сада аплаузима и овацијама дочека - рекао је Дачић новинарима у изјави на нишком аеродрому, после демонстрационог лета руског авиона за гашење пожара.

Дачић је поручио да би волео да неко из политичког живота на делу покаже колико подржава хомосексуалце, а не само да чекају да Министарство унутрашњих послова, на чијем је челу, донесе одлуку о одржавању Параде поноса 28. септембра.
- Још једном понављам, нисмо донели никакву одлуку и не треба да је доносимо, ми не одобравамо никакав скуп, ми само забрањујемо - рекао је он.




Још нема процене за Прајд

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је данас у Нишу да још није урађена безбедносна процена за одржавање Параде поноса у суботу у Београду.


"Безбедносне процене се још разматрају, зато што како се приближава тај дан оне су различите", рекао је Дачић новинарима на конференцији за новинаре у нишкој Градској кући.

Дачић је рекао да ЛГБТ особе имају право на окупљање по Уставу и по закону, али да је "све то условљено безбедношћу и њиховом и других људи".

"Немојмо ићи у другу крајност ако то тражи Европска унија и, ако то постоји у њиховим земљама, не значи да ми сада треба да то претворимо у подршку тој појави", рекао је премијер Србије. Он је "замолио политичаре да се више не улагују".

"И једни и други покушавају на екстреман начин да приђу том проблему, који не доноси ништа добро. Наш приступ је потпуно јасан - одржите ако је безбедно, ако није безбедно полиција мора да донесе одлуку да спречи сукобе, хаос, губитак људских живота", рекао је Дачић.

Одржавање параде поноса у суботу у Београду зависи од безбедносне процене, која је прошле године била негативна и парада није одржана.





Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године