петак, 27. септембар 2013.

Забрањена Парада поноса !!!

 

 

Биро за координацију служби безбедности забранио је одржавање Параде поноса и свих скупова који су били заказани за данас. Како је синоћ на РТС-у истакао премијер Србије и министар полиције Ивица Дачић, услови за такву једногласну одлуку стекли су се на основу свих процена безбедносних служби.

„Безбедносне процене говориле су да у овом тренутку нико не може да гарантује сигурност учесницима Параде поноса и да постоје озбиљне претње да може доћи до нарушавања јавног реда и мира и угрожавања живота. Због тога је без икаквих политичких конотација донета одлука да се забране сви скупови који су били заказани за суботу”, истакао је премијер Дачић, који је због седнице Бироа за координацију служби безбедности прекинуо посету Грчкој. Ова седница је трајала неуобичајено дуго – скоро четири часа.

„Има доста оних који мисле да би из политичких разлога, а нарочито због европских интеграција било добро да у свет оде слика да је одржана геј парада у Београду. Шта би било да у свет оде нека друга слика, шта ако падне неки људски живот – ко би за то био одговоран?”, упитао је Дачић и нагласио да „нико није капитулирао пред хулиганима”.
Он је истакао да полиција може да се супротстави њима али је истовремено поставио питање – да ли је одржавање тог скупа „довољно висока цена да се ствара једна атмосфера хаоса, како је то било пре неколико година”.

„Очигледно треба сачекати још неко време. У овом моменту најважнија је безбедност и сигурност грађана – и оних који би да учествују у прајду и оних који су против ове манифестације, али и полиције која треба да гарантује безбедност својим грађанима”, закључио је премијер.


Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године