четвртак, 26. септембар 2013.

СПЦ је против геј параде, неопходан подстицај наталитета

 

 

 Патријарх српски Иринеј поручио је да је СПЦ против одржавања Параде поноса и додао да Црква и држава морају да ураде нешто у циљу подстицаја наталитета, као и духовне и моралне обнове српског народа. 

 

Патријарх је за београдски „Недељник” рекао да на Параду поноса гледа „црно да црње не може од отога бити.

Осврнувши се на ЛГБТ популацију у Србији у, какосе наводи, никад оштријем тону, патријарх је осудио њихов покушај организације геј параде у Београду.

Упитан шта би поручио тим младим људима из ЛГБТ популације, који планирају шетњу београдским улицама, патријарх је рекао:

 

„Чега се паметан стиди, будала се поноси.„

 

Патријарх Иринеј, међутим, није желео да се изјасни да ли су се државне власти консултовале са Српском православном црквом око организовања параде и да ли очекује немире и насиље у Београду у случају њеног одржавања.

 

„У нашем трагичном времену ништа није тако угрожено као брак и породица. И брак и породица се плански руше, а посебно геј парадом”, рекао је патријарх.

 

Он је дода да српском народу недостаје само још, како је рекао, та пошаст па да нестанемо с лица земље.

 

„Породица је основна ћелија друштва и народа. Здрава породица је основ за здраво друштво, здрав народ, здраву просвету, здраву културу”, навео је патријарх српски Иринеј и закључио да је крајње време да Црква и држава ураде нешто у циљу подстицаја наталитета, као и духовне и моралне обнове српског народа”, навео је првојерарх СПЦ.

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године