уторак, 1. април 2014.

Србија увела санкције Русији!



Влада Србије на данашњој ванредној седници одлучила је да уведе санкције за 33 званичника Русије и Крима и Јануковичевог режима који су се нашли на црној листи Европске уније!


Одлуком Владе званични Београд је забранио особама са поменутог списка улазак на територију Србије и донео одлуку да им се замрзну средства на рачунима уколико их имају у некој од српских банака.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је тим поводом да је у питању била тешка и болна одлука, али да је Србија морала да учини тај корак.

- Имали смо исцрпљујуће разговоре јуче у Бриселу и дошли до закључка да желимо да наставимо даље евроинтеграције. Ово је само привремена мера и симболичан потез како бисмо показали приврженост европским интеграцијама. Сматрамо да тиме нисмо нанели велику штету пријатељској Русији јер особе са списка и немају рачуне у нашим банкама, а тешко да би баш неко од њих у скорије време посетио Србију - изјавио је Вучић.

Он је рекао да се нада да Русија неће посегнути за контрамерама, посебно у економском погледу и да ће се наставити сарадња око Јужног тока.

- Верујемо да ће Москва имати разумевања, јер једноставно смо били принуђени на овај чин и надамо се да нас Руси неће по први пут у својој историји бомбардовати - рекао је Вучић.



http://www.pressonline.rs/info/politika/306122/srbija-uvela-sankcije-rusiji-.html



Коментар аутора овог блога :


Ако узмемо у обзир да је данас 1 април и да је ову информацију објавио "Пресс" рецимо,али само рецимо,да се можда ради о ружној шали !!!

Ако то,ипак,није случај,онда то није никакво изненађење.Александар Вучић је добро познат по томе да ЛАЖЕ ЧИМ ЗИНЕ !!!

Нема коментара:

Постави коментар

Само напред...слободно реците шта мислите.

 Моја Лена 2020.године